Wellcome!!!

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ελλάδα έχεις μέλλον;

   Απ'την στιγμή που ξεκίνησε η όλη ιστορία με τα πακέτα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τα μέτρα, την εμπλοκή των τραπεζών (ΔΝΤ,ΕΚΤ) κ όλα όσα ακολούθησαν δεν είχα χάσει την ελπίδα μου.Ήξερα ότι (αν όχι οι γονείς μου) οι παππούδες μου είχαν ζήσει χειρότερες στιγμές. Είχαν ζήσει κατοχή, είχαν ζήσει μεγάλη πείνα κ πολλά άλλα που τώρα θεωρούνται παρελθόν.Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, αυτό το πράγμα έχει αρχίσει να με καταβάλει.
   Δεν είναι το ότι τώρα συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος.Απ'την αρχή είχα καταλάβει ότι πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται αυτό που λέμε "ελίτ" ή "παγκόσμια διακυβέρνηση" ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το.Δηλάδή το κλειστό λόμπι των 10 τραπεζιτών ή όσοι είναι τελοσπάντων που έχουν αποκτίσει ανυπολόγιστη δύναμη,ικανή να ανατρέπουν κυβερνήσεις, να καθορίζουν πολιτικές κ γενικότερα να κάνουν ότι θέλουν όλο τον κόσμο.
   Όχι,δεν με κατέβαλε αυτό.
   Αυτό που με απογοητεύει είναι η έλλειψη αίσθησης, η έλλειψη κριτικής, η έλλειψη οποιασδήποτε σωστής αντίδρασης απ'τον μέσο Έλληνα.Υπομένουμε μέτρα άνευ προηγουμένου, γίνεται συστηματική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, χάνουμε κερδισμένα χρόνων, ξεπουλάμε ελληνική περιουσία, παραχωρούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κ παρ'όλα αυτά δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!Καθόμαστε στους καναπέδες (καλή ώρα), αγανακτούμε, θυμώνουμε, ξεσπάμε στους απογραφείς, βυθιζόμαστε στην εσωστρέφεια αλλά δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!
   Ο προβληματισμός μου είναι το γιατί συμβαίνει αυτό.
   Δυστυχώς εδώ βλέπω να έχει πιάσει η προπαγάνδα χρόνων απ'τα ΜΜΕ,από πολιτικούς φορείς, απο συνδικαλιστικούς φορείς κ οι Έλληνες είναι όχι απλά διχασμένοι αλλά πολυ-χασμένοι αν μπορώ να πω. Σε τόσο κρίσιμα σημεία για το μέλλον μας,κ δεν μπορεί να υπάρξει συννενόηση μεταξύ των πολιτών! Έχουμε αναλωθεί στο "ποιός φταεί για όλα αυτά;" που με τη βοήθεια των ΜΜΕ παραμορφώνεται κ έχουμε φτάσει στο σημείο να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο κ να χάνουμε τον πραγματικό στόχο.Δεν λέω ότι οι όποιες κατηγορίες ακούγονται είναι αβάσιμες (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, εκμετάλευση, υπερογκες δαπάνες δημοσίου κλπ).Λέω ότι είναι λάθος να εστιάζουμε εκεί κ να χάνουμε τον στόχο!Αυτό ήταν το σχέδιο απ'την αρχή!Οι Έλληνες δεν μπορούν να καταλάβουν ποιός είναι ο εχθρός!
   Είναι ο Παπανδρέου;
   Προφανώς είναι ο Παπανδρέου. Όπως ήταν κ ο Καραμανλής. Όπως κ ο Σημίτης. Όπως κ ο Α.Παπανδρέου κ ο Μητσοτάκης. Όπως κ οι υπουργοί τους. Και οι βουλευτές τους. Κ όλο το πολιτκό σύστημα της μεταπολίτευσης.Αυτό το γαμημένο πολιτικό σύστημα που διέφθειρε τους Έλληνες όσο δεν πάει άλλο,που τους χώρισε σε πολλές μικρές ομάδες (είτε βάση πολιτικού κόμματος, είτε βάση ομάδων, είτε βάση πιστεύω ) καταργώντας την εθνική κ κοινωνική συνοχή των Ελλήνων.Κ κυρίως που μας έκανε μαλθακούς.Που μας άφησε να επαναπαυθούμε ότι όλα είναι καλά.Που άφησε την γενιά του Πολυτεχνείου να μείνει στους αγώνες κ τις μνήμες του '73.
   Είναι ο εχθρός εκτός των τειχών;
   Φυσικά,αλλά κ πάλι με την παραπληροφόρηση που έχουμε δεν μπορούμε να τον διακρίνουμε.Δεν είναι η Γερμανία ή η Ευρωζώνη.Αυτοί παλεύουν να σώσουν κ να προφυλάξουν αυτά που δημιούργησαν.Ο εχθρός εκτός των τειχών είναι η ΕΚΤ, όπως κ το ΔΝΤ, όπως ο οίκος Standard and Poor's,όπως η Goldman Sachs. Όλοι αυτοί δλδ που προσπαθούν να μεταβιβάσουν τα χρέη όλου του κόσμου απ'τις τράπεζες στους λαούς αφού είδαν τους οιωνούς με την κατάρευση της Lehman Brothers πριν περίπου τρία χρόνια.Είναι τυχαίο νομίζετε που εν καιρώ κρίσης κ ενώ απ'όλες τις επιχειρήσεις πέρνουν ότι έχουν κ δεν έχουν,οι τράπεζες όχι μόνο δεν φορολογούνται,αλλά τους χαρίζουν κ τα χρήματα που δανειζόμαστε με εξαντλητικό επιτόκιο απ'τα "πακέτα στήριξης".Μερικοί κάνουν λόγω για περίπου δωρεά 100 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταια δυο χρόνια (δλδ όσα πήραμε απ'τον μηχανισμό στήριξης).Δηλαδή για να ζήσουν οι τράπεζες χρεώθηκε ο ελληνικός λαός!Κ αν τα 100 δις είναι φήμες,τα 28 του Καραμανλή πριν δυο χρόνια κ τα 20 του Παπακωνσταντίνου πέρσι δεν είναι.
   Είναι ο εχθρός κάποιος από μας;
   Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα,καθώς κ μαγάλες δόσεις αυτοκριτικής.Η άποψη μου είναι ότι όλοι οι πολίτες έχουν μερίδιο ευθύνης, κ όχι μικρό.Έχουν μερίδιο ευθύνης γιατί έπερναν άπληστα ότι τους έδιναν χωρίς να σκέφτονται.Γιατί προκειμένου να βολευτούν στο δημόσιο ξεπουλούσαν την ψήφο τους κ συντηρούσαν το σάπιο κατεστημένο κ τις πελατειακές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη των πολιτικών αρχόντων της χώρας.Γιατί προτιμούν να κάθονται κ να βλέπουν απ'τον καναπέ το "Ελλάδα έχεις ταλέντο;" αντί να σκέφτονται το "Ελλάδα έχεις μέλλον;"...Γιατί προτιμούν να ψηφίζουν αυτούς που τα λένε ωραία κ ας έχουν αποδειχθεί ανάξιοι εμπιστοσύνης ξανά κ ξανά κ ξανά.
Γιατί είναι νέοι άνθρωποι με όλο το μελλον μπροστά τους,αλλά μαθαίνουν απο τα πανεπιστήμια ότι συντηρούμε τον δικοματισμό γιατί μας πάνε Βέρτη (γιουπιιιι!!!!) ή να συντηρούμε την διασπορά κ την διάσπαση στους υπολοιπους.
    Αλήθεια,γιατί τα ανεχόμαστε αυτά;Έχει κάτι το τόσο ωραίο όλο αυτό που εγώ δεν το βλέπω;Αν ναι βοηθήστε με να το δω κ εγώ.

   Σε συζήτηση που είχα τώρα τελευταία με ένα φίλο μου έλεγε το εξής:
"Οι Έλληνες αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να χειριστούν την δημοκρατία.Δεν τους αξίζει.Στην Αρχαία Αθήνα ήσουν υποχρεωμένος να ενημερώνεσαι για τα κοινά κ να συμμετέχεις.Αν δεν το έκανες θεωρούσουν ανάπηρος."
Υποτίθεται ότι είμαστε απόγονοι αυτών των ανθρώπων ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να λέμε...

   Κλείνοντας έχω να πω το εξής:
Σε όλους εσάς που έχετε ευθύνη για το τέλμα στο οποίο οδηγείται η χώρα καθώς κ οι ζωές μας κ δεν έχετε τα κότσια να το παραδεχτείτε κ να το αλλάξετε, να ξέρετε ότι αν υποθηκεύσετε την ζωή μου,αν (ξε)πουλήσετε το μέλλον μου δεν θα έχω τίποτα απολύτως να χάσω.Κ τότε κ εγώ κ αυτοί που σκέφτονται σαν κ μένα θα σας στείλουμε στο διάολο.Θα σας κάνουμε την ζωή κόλαση.Κ μου φαίνεται ότι η ώρα αυτή πλησιάζει...Προσέχετε που θα σας βρει η καταιγίδα!

4 σχόλια:

  1. Αδερφέ, καταπληκτικό!!!

    Με εκφράζει 100%.

    Μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω;

    (o μαζεστίξ απ το toixo-toixo.blogspot.com είμαι, αλλά δε μα αφήνει να συνδεθω με το google λογαριασμό μου... μα άσε κι εσύ δυνατότητα ανώνυμου σχολιασμού, να μην ταλαιπωρούμαστε!) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαιως να το αναδημοσιευσεις,αλλα αν μπορεις να βαλεις κ το λινκ μου μπας κ με μαθει κανεις. ;)

    Δεν ειχα δει οτι το ειχα αφησει κλειστο τον σχολιασμο..:$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ, το αναδημοσίευσα.

    Συμβουλή δική μου: όταν γράφεις κειμενάκι, στέλνε το με mail στα: tromaktiko, on-news, ksipnistere κλπ για να τα βλέπουν πιο πολλοί άνθρωποι και να μάθουν το blog...
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ειχα στειλει,αλλα νομιζω δεν το ειχαν αναδημοσιευσει ή μπορεί να μου ξέφυγε.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή